Ring på: +45 47 31 46 00

Møbler, inventar og indretning til professionelle

Forside / Café indretning

Café indretning: Inspirationsguide

Mangler du inspiration til din café indretning? Indretningen spiller en væsentlig rolle, når det kommer til den samlede kundeoplevelse. Indretningen betyder ikke kun noget i den æstetiske forstand, men kan også have en indflydelse på akustikken og bevægelsesflowet. Det er derudover videnskabeligt bevist, at vi spiser med alle vores sanser heriblandt sanser såsom synet og hørelsen. 

Derfor er det vigtigt, at vores omgivelser er indbydende og trygge. Med den rette café indretning kan du skabe en god atmosfære og dermed give dine gæster en god oplevelse. 

Hos Lobo Contract har vi derfor lavet en inspirationsguide til, hvordan du bedst muligt kan indrette din café. Læs med her. 

Vælg farverne med omhu

Du behøver ikke at være bange for at male alle væggene i en farve i din café. Dog bør du vælge farven med omhu, da farver spiller en utroligt stor rolle, når det kommer til stemningen i et rum. Derfor skal du først og fremmest overveje, hvad det er for et udtryk du vil fremhæve i din café. Ønsker du at skabe en mere varm atmosfære eller et mere køligt og friskt udtryk? 

Hvis du vil have varme ind i din café, bør du overveje at bruge jordfarver til dine vægge og din indretning. Du kan derimod bruge hvide, lyse eller nuancer af blå for et mere køligt udtryk. 

Hvis du ønsker at male dine vægge i en anden farve end hvid, er det en god idé at vælge en ensartet farve som base og så arbejde rundt om den. Eksempelvis kan du skabe sammenhæng i din farvestil ved at vælge møbler, tekstiler og tilbehør i tilsvarende nuancer. Du kan også vælge at bruge enkelte kontrastfarver i din interiør, for at skabe nogle bestemte fokuspunkter.

Vælg de rette møbler

Ligesom farverne er vigtige, så spiller møblerne også en afgørende rolle, når det kommer til den overordnede stemning i et rum. Der er mange ting at overveje, når du skal vælge møbler til en café. Tænk derfor først og fremmest over, hvad du gerne vil signalere med din indretningsstil. Skal det være moderne og minimalistisk? Skal det være mere hyggeligt og varmt? 

Hvis du går efter et minimalistisk udtryk, kan du overveje at bruge helt hvide eller sorte møbler. Ligeledes kan det være en idé, at benytte møbler med skarpe rene linjer og geometriske former, for at få det rette minimalistiske udtryk. Hertil kan du tilføje nogle planter eller plakater, for at få lidt farve ind i rummet. 

For at få mere varme og dybde ind i din café indretning, kan du alternativt vælge møbler i jordnære farver. Hertil kan de materialer, som møblerne er lavet i, også spille en stor rolle. Du kan benytte møbler i træ og med f.eks. fletryg, som en måde at invitere naturen indenfor. Ligeledes kan stole og bænke i eksempelvis brunt læder skabe noget mere varme i rummet. 

Hvis du ønsker at have en mere moderne og farverig indretning, kan du overveje at udvælge nogle stole i klare farver, som du mikser og matcher ved de forskellige borde. Du kan også vælge stole eller bænke med stof i ryggen og dermed skabe mere dimension i rummet ved at bruge forskellige tekstiler. 

En anden måde at skabe dimension til rummet på, er ved at bruge borde i forskellige former og højder. Du kan eksempelvis vælge at bruge firkantede borde langs væggene og have runde borde stående i midten af lokalet. Du kan også vælge at bruge nogle enkelte høje cafémøbler, som samtidig kan være pladsbesparende. Dette kan være særligt fordelagtigt, hvis din café ikke er så stor. 

Skab et godt bevægelsesflow

Placeringen af dine møbler er afgørende for bevægelsesflowet i din café. Hvis der ikke er nok luft mellem bordene, og dine gæster sidder for tæt sammen, kan det være problematisk for stemningen i caféen. Det giver heller ikke dine medarbejdere meget plads til at kunne arbejde ordentligt, uden at de kommer til at forstyrre gæsterne ved de andre borde. 

Det er derfor vigtigt, at du får placeret dine borde og stole ordentligt. Det kan være en fordel at have cafébænke langs væggene sammen med en række firkantede borde. Fordelene her er, at bænkene er pladsbesparende, og der ofte kan være plads til flere personer. Ligeledes er det muligt at skubbe de firkantede borde sammen, hvis der kommer et større selskab. 

Det kan dog være fordelagtigt at benytte runde borde i midten af rummet, da der kan sidde flere personer omkring runde borde, uden at bordene optager mere plads. Ligeledes kan det være nemmere for medarbejderne at komme rundt om. 

Hvis det er trangt med pladsen i caféen, er høje barborde og -stole fordelagtige, da de som udgangspunkt er mere pladsbesparende. Hvis du har et barområde, kan du også udnytte pladsen her, ved at have nogle høje barstole stående. Eventuelt – hvis du har plads – kan du sætte barstole ved din bardisk og dermed få ekstra pladser ind.

Få hjælp til café indretningen med Lobo Contract

Hos Lobo Contract kan vi stå for hele indretningen eller dele heraf – det er helt op til dig. Vi hjælper dig med at skabe den helt rigtige atmosfære til din café ud fra dine ønsker og behov. 

Du kan få inspiration til café indretning her eller følg os på FacebookInstagramYouTubeLinkedIn og bliv løbende inspireret..

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 47 31 46 00 eller på mail, for at aftale et uforpligtende møde, hvor vi kan snakke om idéer og løsninger.